Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια Mercedes-Benz 250/8 [W114.010] του 1971 για καλό σκοπό!

ELENIT-1970Αρχές Οκτωβρίου 2018, με καλεί στο κινητό ο συνιδρυτής του 3cg, ο καλός μου φίλος Νικόλας. Με πληροφορεί ότι μια φίλη του, απόγονος της οικογένειας του βιομηχάνου Αντώνη Σαούλη που είχε ιδρύσει την μεγάλη βιομηχανία δομικών υλικών «ΕΛΛΕΝΙΤ» στη περιοχή της Νέας Λαμψάκου της Χαλκίδας, μας παραχωρεί την από πρώτο χέρι οικογενειακή Mercedes-Benz 250/8 [W114.010] έτους 1971, για καλό σκοπό!

Στην αρχή λέω «μήπως είναι ένα από τα καλαμπούρια του Νικόλα» 🙂 όμως ήταν αλήθεια! Ρωτώ που βρίσκεται το όχημα, και με ενημερώνει ότι την επόμενη κιόλας ημέρα θα το στείλει με ‘Οδική Βοήθεια’ στο Garage μας.  Αμέσως συζητάμε την ιδέα να πραγματοποιήσουμε μια λαχειοφόρο αγορά, σε συνδυασμό με ένα προ-Χριστουγεννιάτικο πάρτι για να ενισχύσουμε κατά πρώτο τους σκοπούς της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» [με ιδρυτή & Πρόεδρο τον παλιό μου συνάδελφο της πληροφορικής Κώστα Γιαννόπουλο, που όταν έχασε  νωρίς τον γιό του Ανδρέα ίδρυσε το Χαμόγελο], και κατά δεύτερο τους σκοπούς του 3cg.gr.

Εδώ ένα βιντεάκι από την παραλαβή του Ιστορικού Οχήματος [original FIVA classification A/2]!

BC77FD23-7628-4CF7-AB7F-170A534E6571
Πριν & Μετά τον καθαρισμό του κινητήρα

Στο μεταξύ, βαλθήκαμε [με την πολύτιμη βοήθεια του Γιώργου Δαμασκηνού & Αντώνη Κούρου αλλά και αρκετών άλλων φίλων], να κάνουμε τις απαραίτητες επισκευές επανεκκίνησης [recommissioning] της 250/8 που συμπεριλαμβάνουν τα εξής:

 1. Γενικό πλύσιμο, μέσα-έξω και μηχανοστασίου
 2. Εξαγωγή δοχείου βενζίνης (ρεζερβουάρ), καθαρισμός εσωτερικά, ξεβούλωμα σωλήνων και φίλτρου πυθμένα
 3. Αντικατάσταση όλων των σωλήνων βενζίνης και τοποθέτηση νέων σφιγκτήρων όπου απαιτείτο
 4. Τοποθέτηση νέας αντλίας βενζίνης [original M-B part]
 5. Αντικατάσταση όλων των oval Donut λαστιχένιων στηριγμάτων της εξάτμισης
 6. Τοποθέτηση νέας μπαταρίας Robert Bosch GmbH, S4 009|12V|680Α|74 Ah
 7. Καθαρισμός reconditioning του δοχείου υγρού καθαριστήρων παρμπρίζ
 8. Έλεγχος φώτων και αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων
 9. Έλεγχος φρένων και αντικατάσταση ανταλλακτικών προκειμένου να λειτουργούν ασφαλώς
 10. Έλεγχος & καθαρισμός ψυγείου, συμπλήρωση με παραφλού
 11. Αλλαγή λαδιών κινητήρα & φίλτρου
 12. Καθαρισμός φίλτρου αέρος και «παπά»
 13. Συμπλήρωση βαλβολίνων κιβωτίου ταχυτήτων και διαφορικού
 14. Γενικό γρασάρισμα
 15. Απαλό γυάλισμα και καθαρισμός σαλονιού [Ευγενική προσφορά του Μιχάλη Τσάλτα/www.swell.gr]

• Λίγα λόγια για την ιστορία της W114.010:

fullsizeoutput_a651

 • Εισήχθη στην Ελλάδα μέσω της επίσημης αντιπροσωπίας BIAMΑΞ-Μ.Κ. Φωστηρόπουλος Α.Ε. την άνοιξη του 1971, με Αριθμό Πλαισίου 114010.10.062069 και Αριθμό Κινητήρα 114920.10.036395 και με κωδικό χρώματος Midnight Blue 904C
 • Αγοράστηκε από την Ελληνική Εταιρία Δομικών Υλικών «ΕΛΛΕΝΙΤ» Α.Ε. συμφερόντων οικογένειας A. Σαούλη και ετέθη σε 1η κυκλοφορία στις 26/5/1971 με Αριθμό Πινακίδας 415399
 • Από τις 18/6/1971 [550 χιλιόμετρα] μέχρι τις 23/9/1981[173.196 χιλιόμετρα] πραγματοποίησε ευλαβικά ΟΛΑ τα services στη ΒΙΑΜΑΞ Α.Ε. προφανώς με την επιμέλεια του σοφέρ της, όπως απεικονίζονται στο βιβλίο Service Book που συνοδεύει το όχημα
 • Κληρονομείται από την θυγατέρα Ιωάννα-Χριστίνα Σαούλη και λαμβάνει νέες πινακίδες κυκλοφορίας με Αριθμό ΥΑΗ-1136
 • Στίς 24/1/2012 εκδίδεται από την Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ πιστοποιητικό αυθεντικότητας No. 047122 της Fédération Internationale des Véhicules Anciens [FIVA ID Card] με τον σπάνιο χαρακτηρισμό Α/2 που σημαίνει original Historic Vehicle! [βλ. εδώ: Ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ όπως χρησιμοποιήθηκε, αλλά ουδέποτε ανακαινίσθηκε σύμφωνα με τις αρχικές προδιαγραφές, με γνωστή ιστορία και στην αρχική, πιθανώς φθαρμένη του κατάσταση. Εξαρτήματα που φυσιολογικά φθείρονται μπορούν να αντικαθίστανται με εξαρτήματα προδιαγραφών της αρχικής Περιόδου. Επισκευές στη βαφή, στα νίκελ και στην ταπετσαρία επιτρέπονται. Πηγή: http://www.filpafederation.gr ]
 • Φέρει Πινακίδες Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ Αριθμός 5349, σε ισχύ μέχρι την 18/01/2022, ενώ οι Κρατικές πινακίδες είναι κατατεθειμένες στην Δ.Ο.Υ. της ιδιοκτήτριας και μπορεί να μεταβιβαστεί νόμιμα στον νέο της ιδιοκτήτη
 • Η σημερινή ένδειξη του οδομέτρου είναι 31.000 χιλιόμετρα, οπότε πιστεύουμε ότι το σύνολο των διανυθέντων χιλιομέτρων ανέρχεται στα 231.000
 • Το όχημα χρήζει περαιτέρω επισκευών, [ορισμένα σάπια σημεία της καρότσας, ενός διεξοδικού τεχνικού ελέγχου κ.ο.κ.], χωρίς όμως να χάσει τον πολύτιμο χαρακτηρισμό της FIVA Α/2.

• Λίγα λόγια για την ανάδειξη του νέου ιδιοκτήτη της 250/8

 1. Πρωτίστως να ευχαριστήσουμε την κα Ιωάννα-Χριστίνα Σαούλη για την γενναιοδωρία της!
 2. Ο νέος ιδιοκτήτης θα προκύψει από κλήρωση Λαχειοφόρου Αγοράς με Φιλανθρωπικό σκοπό που θα διενεργηθεί το Σάββατο 1ης Δεκεμβρίου 2018 στους χώρους του 3cg σε συνδυασμό με μια προ-Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα που θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, κέφι & χορό και catering του Παπασπύρου.
 3. Για την συμμετοχή σας στην privé αυτή εκδήλωση, απαιτείται η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής μέσω e-mail [3cg@otenet.gr] ή SMS [6945 930303]. Λόγω περιορισμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση θα είναι ονομαστική. Το κόστος συμμετοχής είναι €15/άτομο. Κάθε αγορά λαχείου περιλαμβάνει ΚΑΙ την συμμετοχή ενός ατόμου.
 4. Καλεσμένος μας και τιμώμενη προσωπικότητα της βραδιάς θα είναι ο Πρόεδρος του Χαμόγελου, κ. Κώστας Γιαννόπουλος, τον οποίο θα παρακαλέσουμε όπως «τραβήξει» τον τυχερό λαχνό! Επίσης προσκεκλημένη μας θα είναι και η κα. Ιωάννα-Χριστίνα Σαούλη.
 5. Προτείνεται η διάθεση ενός εκάστου λαχνού στην τιμή των €50 [συμπεριλαμβάνει  την συμμετοχή ενός ατόμου]. Θα διατεθούν ΜΟΝΟ μέχρι 150 αριθμημένοι λαχνοί. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευτεί μέχρι 10 λαχνούς κατά ανώτατο όριο.
 6. Λαχνούς θα μπορούν να προμηθευτούν MONO οι φίλοι του 3cg.gr (είτε προκαταβολικά, είτε όσοι παρίστανται επί τόπου), ενώ όσοι δεν μπορούν να είναι κοντά μας την 1/12, με παραγγελία μέσω e-mail [3cg@otenet.gr] ή SMS [6945 930303] και κατάθεση του ποσού μέσω Paypal με κλικ εδώ: https://paypal.me/briginos για την πληρωμή των €50/λαχνό ή/και της συμμετοχής στη χοροεσπερίδα προς €15/άτομο.
 7. Θα εκτίθεται η Mercedes-Benz για έλεγχο και επεξηγήσεις αποριών. Εννοείται ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να μας επισκεφτεί [τις Τρίτες από 19:30 – 22:00] και να ελέγξει προηγουμένως το όχημα.

Για την πλήρη διαφάνεια της διαδικασίας ορίζουμε 3-μελή Εφορευτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους:

1.  Λεωνίδα Μπαλτατζή, Πρόεδρο της ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Α.Ε.Γ.Α.

2.  Ευθύμιο Λουκόπουλο, Δικηγόρο Αθηνών

3.  Γιώργο Δαμασκηνό, Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ.

_________________________________

• Ακολουθεί μια φωτοθήκη με ενδεικτικές εικόνες του Ιστορικού αυτού Οχήματος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Beracuda Προβολή όλων

https://www.facebook.com/riginos
https://twitter.com/briginos
http://www.flickr.com/byron.riginos
https://www.instagram.com/byronr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: